[NBA] Pacers elimineren Knicks in play-offs

Indiana Pacers heeft in de NBA de finale van de Eastern Conference bereikt. De ploeg boekte een 106-99 zege op New York Knicks en kwam daarmee op een beslissende 4-2 voorsprong in de best-of-sevenserie. In de eindstrijd treffen de Pacers Miami Heat. De winnaar daarvan mag vervolgens tegen de beste ploeg uit het westen strijden om de landstitel.

Carmelo Anthony kwam voor de Knicks tot een indrukwekkend puntentotaal van 39, maar kon uitschakeling niet voorkomen. Lance Stephenson was het meest schotvaardig aan de kant van de Pacers met 25 punten.

Pacers-coach Frank Vogel was in de zevende hemel na het elimineren van de Knicks en ziet ook tegen titelhouder Miami mogelijkheden. "We zijn niet tevreden met waar we nu zijn. We hebben het gevoel alsof er geen plafond op het team zit dit jaar."

Vorig jaar troffen de teams uit Indianapolis en Miami elkaar ook al in de play-offs. Destijds was Miami in de halve finale van de Eastern Conference met 4-2 te sterk. In het westen strijden Memphis Grizzlies en San Antonio Spurs om een plek in de NBA-finale.