[EHL] Amsterdam wint strijd op plek drie

Amsterdam is zondagochtend derde geworden op de EHL. De hoofdstedelingen wonnen de troostfinale van het Duitse Rot-Weiss Köln met 5-3. Aangezien Amsterdam zich niet plaatste voor de play-offs, zit het seizoen erop voor coach Taco van den Honert en zijn mannen.

Terwijl de toeschouwers in Bloemendaal nog de slaap uit hun ogen wreven, begonnen Amsterdam en Rot-Weiss uiterst voorzichtig aan hun laatste wedstrijd van dit Europese seizoen. De Duitsers kregen in het saaie begin de meeste schotkansjes, maar Amsterdam sloeg het eerst toe. Jonkie Casper Horn opende in de achttiende minuut de score met een mooie tip-in. Vlak voor de lange pauze maakte Rot-Weiss de gelijkmaker. Joshua Delarber benutte de rebound van een strafcorner.

In het begin van het derde kwart toonde Taeke Taekema even aan dat hij nog steeds van waarde kan zijn voor Amsterdam. De oud-international, die zaterdag de hele wedstrijd op de bank werd gelaten, pushte een strafcorner op een Duitse voet. Valentin Verga verzilverde de toegekende strafbal. Kort daarop haalde Taekema zelf de trekker over, waardoor de 3-1 op het bord kwam.

Een treffer van Marco Miltkau bracht de Keulse ploeg nog even terug in de strijd. Maar Amsterdam – waar Floris Evers een strafbal onbenut liet – besliste in de slotfase de wedstrijd. Billy Bakker knikkerde de vierde en de vijfde Amsterdamse treffer binnen, waardoor zijjn ploeg op het Europese podium belandde. In de slotminuut maakte Jan-Marco Montag nog de 5-3, die louter van statistische waarde was.