[Play-offs] Uitslag sc Heerenveen - FC Utrecht

FC Utrecht heeft goede zaken gedaan in de play-offs om Europees voetbal. Op bezoek bij sc Heerenveen wist Cedric van der Gun als enige het net te vinden. Marco van Basten kon geen beroep doen op Christian Kums en Filip Djuricic. De oefenmeester besloot daarop met twee centrumaanvallers te spelen, een systeem dat niet lijkt op de standaard 4-3-3 formatie waarmee Heerenveen het reguliere seizoen mee speelde.

Door nieuwe systeem oogde het spel van Heerenveen met vlagen wat onwennig in het eerste bedrijf, maar het was niet veel minder dan Utrecht. Jens Toornstra was de creatieve man op het middenveld en viel op door zijn goede spel met aanvallende impulsen. De andere spelers op het veld leken vooral te spelen om niet te verliezen.

Alfred Finnbogasson werd kort na rust gewisseld. Van Basten haalde de topscorer naar de kant, omdat deze niet in de wedstrijd zat. Uhr was zijn vervanger en dat zorgde voor aanzienlijk meer kansen voor de thuisploeg.

De ban werd echter gebroken door FC Utrecht. Cedric van der Gun kopte in de 69e minuut raak op aangeven van Jacob Mulenga. Heerenveen ging vervolgens aanvallender spelen en kwam via Rajiv van la Parra, Marecek en De Roon (paal) dichtbij de gelijkmaker.

sc Heerenveen

0 - 1

FC Utrecht

     69' Van der Gun 
 
 Gele kaart: v.d. Berg (sc Heerenveen), Mårtensson, Wuytens, (FC Utrecht)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 19000
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Nordfeldt
v.Anholt
Gouweleeuw
Zomer (Otigba/84)
Raitala (v.La Parra/80)
Marecek
De Roon
Ziyech
v.d.Berg
Finnbogasson (Uth/64)
El Ghanassy
  Ruiter
v.d.Maarel
v.d.Hoorn
Wuytens
Bulthuis
Asare
Martensson(Heerlings/90+3)
Toornstra
Oar (Kali/66)
Mulenga
v.d.Gun (Duplan/70)