Zwitsers nomineren Pat McQuaid

Pat McQuaid heeft toch zijn nominatie voor een derde termijn als UCI-voorzitter binnen. De Ier vond de Zwitserse wielerbond bereid hem te nomineren. Eerder had hij al een nominatie van de Ierse wielerbond op zak, maar door een procedurefout werd die weer ingetrokken. De Ierse bond besloot daarop een algemene ledenvergadering over McQuaid te laten beslissen, maar dat is nog niet gebeurd.

McQuaid is allesbehalve onomstreden. Door zijn tegenstanders wordt hij gezien als een meeloper die niet bereid is om het wielrennen echt te veranderen. Vooral zijn defensieve houding na de onthullingen in de zaak Armstrong worden hem nagedragen. Zijn tegenstanders grepen het besluit van de Ierse bond dan ook aan om McQuaid een slag toe te dienen.

In een persverklaring van de UCI haalt McQuaid op zijn beurt nog eens uit naar zijn tegenstanders. "Het is duidelijk geworden dat mijn nominatie in Ierland door een kleine groep mensen gepolitiseerd is." McQuaid stelt echter dat hij veel steun heeft van wielerbonden over de hele wereld.

De verkiezing van een nieuwe voorzitter van de UCI wordt in september gehouden. Vooralsnog zijn er geen tegenkandidaten.