'William en Kate hebben jubileum al gevierd'

De Britse prins William en zijn vrouw Kate hebben hun papieren huwelijk al gevierd. Dat verklappen ingewijden aan het Amerikaanse blad Us Weekly. William en Kate, die in verwachting is van haar eerste kind, zijn maandag twee jaar getrouwd.

De hertog en hertogin van Cambridge, zoals William en Kate sinds hun huwelijk heten, genoten volgens ingewijden vrijdag van een romantisch dinertje. Na het etentje keerde William terug naar Wales, waar hij als reddingspiloot werkt. De prins zou maandag gewoon aan het werk zijn.

Kate, die in juli moet bevallen, is maandag op haar huwelijksverjaardag niet alleen. De hertogin bezoekt een hospice in Hampshire. Kate is beschermvrouwe van East Anglia's Children's Hospices, deze week staat Groot-Brittannië in het teken van de instellingen voor terminale zorg.

De cadeaus voor hun huwelijksjubileum hebben William en Kate ook al uitgewisseld. "Vandaag is hun papieren huwelijk en ze hebben elkaar toepasselijke cadeaus gegeven", weet een ingewijde. St. James's Palace doet geen uitspraken over de plannen van het stel, omdat William en Kate hun trouwdag in privésfeer vieren.

William en Kate trouwden op 29 april 2011. Bij de huwelijksvoltrekking, die wereldwijd door zo'n twee miljard mensen werd gevolgd, waren namens Nederland kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig. William, tweede in lijn van troonopvolging, leerde Kate in 2001 kennen toen ze allebei studeerden.