Nog duizend kaarten Samen voor Oranje

Voor het grote Oranjemeezingfeest in Ahoy zijn nog zo'n duizend kaarten verkrijgbaar. Volgens een woordvoerder van het Nationaal Comité Inhuldiging gaat het vooral om tickets voor de tweede ring 'en een paar op het veld'. In Ahoy is dinsdagavond ruimte voor tienduizend mensen.

"Hoe dichter we bij de datum komen, hoe sneller de kaartverkoop gaat", merkt het NIC. Vanuit Ahoy wordt het koningspaar morgenavond toegezongen met het Koningslied: om 19.30 uur is er een liveverbinding met Amsterdam.

Ook van het Kingsland Festival gingen maandagmiddag de laatste duizend kaarten in de verkoop. Het dancefeest bij de RAI is met ruimte voor 25 duizend bezoekers het op een na grootste dance-evenement in de hoofdstad. Een woordvoerder van Reng Deng Deng aan de Haparandaweg laat weten dat ook dat feest 'bijna uitverkocht' is.

Het grootste dancefeest dat dinsdag plaatsvindt in de hoofdstad is het Kingsday Festival, met plaats voor 35 duizend bezoekers. De kaarten voor dat evenement waren donderdag al uitverkocht. Vrijdagochtend werd bekend dat het concert dat Armin van Buuren en het Koninklijk Concertgebouworkest op de kop van het Java-eiland geven ook is uitverkocht.