Dust 514 verschijnt 14 mei

Het online schietspel Dust 514 is vanaf 14 mei gratis te spelen op PlayStation 3. Dat heeft gamebedrijf CCP bekendgemaakt. Het bedrijf verdient geld door kleding en wapens tegen betaling aan te bieden. Gamers die het schietspel spelen, kunnen communiceren met spelers in de virtuele wereld van het pc-spel EVE Online. Spelers in het pc-spel zouden bijvoorbeeld een bombardement kunnen uitvoeren om gamers in het schietspel te helpen.

Het wel of niet uitvoeren van zo'n bombardement heeft een economisch belang. In EVE Online draait alles om macht en handel. CCP heeft zijn eigen munteenheid, ISK, ontwikkeld inclusief wisselkoersen, vraag en aanbod. Ook in het schietspel verdienen spelers ISK.

Naast de lancering van Dust 514 heeft CCP nog meer plannen. Het bedrijf is van plan een televisieserie te maken op basis van de ervaringen van spelers in EVE Online. Gamers kunnen hun verhalen insturen voor een mogelijke verfilming. Daarnaast wordt 4 juni de negentiende uitbreiding voor EVE Online, genaamd Odyssey, gratis gelanceerd.