KNSB komt met eerste plannen voor de schaatssport

Het door de KNSB ingestelde ‘Dreamteam’ is met zijn eerste ideeën naar buiten gekomen. De commissie, die als opdracht meekreeg om ideeën te ontwikkelen voor de schaatssport voor na de Spelen van Sochi, stelt dat de internationale kalender aangepast zou moeten worden.

Er wordt gedacht aan drie blokken; eerste een Grand Prix, die ter vervanging van de World Cup zou moeten komen en uit drie tot vijf wedstrijden en een finale moet bestaan. Vervolgens moeten de titeltoernooien allround en sprint worden afgewerkt, waarna wordt afgesloten met de WK afstanden eind februari.

Daarnaast omarmt de commissie van deskundigen het plan van Ard Schenk om een maal in de vier jaar, tussen twee Winterspelen in, een groot multidisciplinair schaatsevenement te organiseren, met naast de WK afstanden ook de WK's shorttrack en kunstrijden.

Verder zijn er ook plannen opgesteld specifiek voor het Nederlandse schaatsen. Zo zou er maximaal plaats zijn voor zes commerciële ploegen, waarbij deze geen geïsoleerde rijders zouden mogen hebben. Een stayer zou niet in een sprintploeg mogen kunnen zitten.