[WK Snooker] M. White en Murphy eerste kwartfinalisten

Op het wereldkampioenschap snooker in Sheffield hebben Michael White en Shaun Murphy zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales. White maakte met 13-3 een eind aan de droom van Dechawat Poomjaeng. Murphy had het lastiger tegen Graeme Dott maar won wel met 13-11. 

White is een 21-jarige debutant op het WK had donderdag al een 7-1 voorsprong genomen. Vrijdag maakte hij daar 9-1 van toen de Poomjaeng nog een frame mocht winnen. White sloot af met een break van 104. Om een plaats in de halve finales treft White de winnaar van de partij tussen de Engelsen Robert Milkins en Ricky Walden.

Murphy nam in de eerste sessie direct een 6-2 voorsprong tegen Dott door grote breaks te potten.  Zo noteerde hij breaks van 128, 112, 54 en 99. In de tweede sessie moest de wedstrijd worden stilgelegd. Zo had Dott, telkens hij de bal van tegen de band wegspeelde, last van statische elektriciteit. Tijdens een korte pauze werd er water gesprenkeld op de voerbekleding waardoor het euvel verholpen werd. Het korte oponthoud had echter weinig invloed op het spel van de Schot, die tijdens de tweede sessie zes van de acht frames won en terug op gelijke hoogte kwam.

In de derde en laatste sessie wonnen beide spelers om beurt een frame tot Murphy in het 21ste frame na een herspotte zwarte bal, bij 52-52 weer een voorsprong nam. Murphy pakte ook nog het 22ste frame na een 53 break. Dott won nog wel frame 23, maar Murphy toonde zich de beste in frame 24. Murphy treft in de kwartfinales Marco Fu uit Hong Kong of de Engelsman Judd Trump.