De Vrij: "Uitgaan van eigen kwaliteit"

Feyenoord moet zondag winnen van Vitesse om in de race te blijven voor de bovenste twee plekken. Aanvoerder Stefan de Vrij wil de vermeende problemen bij de club niet overdrijven.

Het gaat de laatste tijd wat minder bij Feyenoord, nadat het heel lang fantastisch ging. "Dat is moeilijk te verklaren", vindt De Vrij, in gesprek met de NOS. "Het is altijd dat het met ups & downs gaat en dat er mindere periodes tussen zitten, dat was bij ons nu het geval."

Feyenoord verloor vorige week dure punten op bezoek bij RKC Waalwijk en een week eerder was het in De Kuip al niet denderend tegen VVV-Venlo (red.). "Dat waren geen goede wedstrijden. We hebben daarover gesproken en afgesproken dat de koppen bij elkaar moeten en dat de focus moet op komende zondag."

Deze week waren er dus gesprekken en bovendien een groepsactiviteit. Dat moet ervoor zorgen dat zondag in de topper tegen Vitesse een goed resultaat wordt neergezet. Van de geruchten in de media dat de mindere periode een gevolg zou zijn van onvrede bij bepaalde spelers over contracten, wil De Vrij niets weten.

"Nee, dat is helemaal niet het geval. Je ziet vaak dat als het minder gaat dat er allemaal verhalen in de media komen het belangrijkste is dat wij daar als groep niets van aantrekken en gewoon de focus op ons spel hebben en op onze prestaties."

En dus kijkt Feyenoord vooral naar zichzelf en hoopt de club het maximale uit het seizoen te halen. "Ik denk dat als we het voor elkaar krijgen tweede te worden, dat we het heel goed hebben gedaan. We moeten van onze eigen kwaliteiten uitgaan."