Woede over spoorwegstoring

Tussen Rotterdam en Den Haag rijden al sinds het begin van de middag nauwelijks treinen en dit duurt nog tot morgenochtend. De oorzaak is een defecte raillas. Reparatie daarvan kan pas plaatsvinden wanneer er helemaal geen treinen meer passeren. Vannacht dus.

Dit soort infrastoringen met langdurige beperkingen van de treindienst komt regelmatig voor. Reizgersorganisatie de Maatschappij Voor Beter OV is kwaad: "Dit staat haaks op de intentie van ProRail om te komen tot nul verwijtbare storingen. Juist een veel betrouwbaarder spoorinfrastructuur is de eerste voorwaarde waaraan moet worden voldaan alvorens op grote schaal tot het verwijderen van wissels kan worden overgegaan."

Nog los van het feit dat Voor Beter OV sowieso grote bedenkingen heeft bij de ophanden zijnde wisselsanering bij Utrecht, vindt de reizigersclub een combinatie van onbetrouwbare spoorinfra en een door het verwijderen van wissels ontstaan gebrek aan flexibiliteit voor het zo goed mogelijk laten doorgaan van het treinverkeer volstrekt onaanvaardbaar. Voor Beter OV zal aan de bel trekken bij ProRail.