De Vrij zelfkritisch: "Kan beter"

Stefan de Vrij speelde zijn vierde interland, maar zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd. Ondanks het houden van de nul was de verdediger niet helemaal tevreden.

"Het ging redelijk, maar kan altijd beter", zei De Vrij na het duel met Estland tegen Goal.com. "Misschien had ik nog iets vaster moeten zijn. Een paar keer balverlies was niet nodig. Verder heb ik mijn duels gewonnen en in balbezit ging het ook redelijk. Het was gewoon moeilijk om van achteruit op te bouwen en de vrije man te vinden tegen zo’n verdedigende tegenstander. Dan moet je geduld houden, ook als het publiek een beetje gaat fluiten. Je moet wachten op het juiste moment en als de ruimte er is, inspelen."

"De samenwerking met Bruno (Martins Indi) ging goed", vervolgt De Vrij. "We praten veel en kunnen het goed met elkaar vinden. Dat zie je terug in het veld. Ik heb er geen moeite mee dat ik bij Oranje met Bruno speel en bij Feyenoord met Joris (Mathijsen)."

Estland kreeg tien minuten voor tijd bij een 2-0 stand een gigantische kans om de aansluitingstreffer te maken, maar oog in oog met Vermeer schoot Martin Vunk over. Daardoor hield Oranje voor het elfde opeenvolgende WK-kwalificatieduel in eigen huis de nul. De Vrij kan zich het moment niet helemaal goed herinneren. "Ik ging het duel aan, ik raakte de bal, alleen de middenvelder ging diep. Ik moet het terugzien. We stonden op een lijn, heel hoog, waardoor er veel ruimte achter ons lag."

Oranje nam na een moeizame eerste helft pas na rust afstand van de Esten. "Door de snelle 1-0 in de tweede helft werden de ruimtes groter. Dan wordt het makkelijker voetballen”, aldus De Vrij. “In de eerste helft kwamen we er moeilijk doorheen. Het tempo was te laag en we speelden te weinig via de buitenkant. Van tevoren weet je dat Estland een moeilijke tegenstander was en dat is gebleken. Als we sneller hadden gescoord, was het makkelijker geworden. Die goal viel echter niet en daarom was het moeizaam in de eerste helft. Maar het belangrijkste is dat we drie punten hebben."