NAC wil netwerk Van Hooijdonk gebruiken

NAC Breda hoopt Pierre van Hooijdonk te verleiden om een actievere rol te spelen in het beleid van de Noord-Brabanders. Een verkennend gesprek hebben de voormalige international en algemeen directeur Stefaan Eskes reeds achter de rug, geeft laatstgenoemde toe in gesprek met Omroep Brabant. "Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen", aldus de beleidsbepaler.

Welke functie Van Hooijdonk zou moeten bekleden is vooralsnog een raadsel. Voor een baan als technisch directeur lijkt hij niet in aanmerking te komen. "Maar zo ver heb ik nog niet nagedacht", zegt Eskes. "Pierre van Hooijdonk heeft volgens mij ook geen ervaring als technisch directeur. Hij heeft die rol nog nooit gehad. Pierre heeft een enorm netwerk in het voetbal en is begaan met de club. Hij heeft een mening over voetbal en zoals ik het zie een gefundeerde."

Naast Van Hooijdonk peilde Eskens nog een aantal oud-betrokkenen van NAC. "Ik vind het prettig om te praten met mensen die begaan zijn met de club. En ik wil weten waar we het als club beter kunnen doen. Maar ook of er een mogelijkheid is om samen te werken met elkaar."