Ralf Schumacher kondigt afscheid aan

Ralf Schumacher heeft zijn afscheid als coureur aangekondigd. De Duitser was de afgelopen vijf jaar actief in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Eigenlijk zou hij daar ook komend seizoen in uitkomen, maar Schumacher heeft besloten verder te gaan in een rol als manager bij Mücke Motorsport.

"Ik heb de afgelopen weken goed nagedacht over mijn toekomst en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik Mercedes beter kan ondersteunen in een managementpositie dan achter het stuur. Ik ben erg dankbaar voor de bijna twintig jaar die ik in de autosport heb door mogen brengen, waarvan de laatste vijf jaar bij Mercedes-Benz", aldus de jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher. "We hebben veel jonge talenten in dienst en ik ben blij dat ik voor hen plaats kan maken zodat ik me volledig kan richten op mijn nieuwe verantwoordelijkheden bij RSC Mücke Motorsport."

Schumacher won in 1995 de Formule 3 GP van Macau en werd in 1996 kampioen in de Formule Nippon. In 1997 maakte hij voor het team van Jordan zijn debuut in de Formule 1. Hij kwam in de koningsklasse van de autosport ook nog uit voor Williams en Toyota en won in totaal zes GP's. Na 2007 maakte hij de overstap naar het DTM, maar daar bleven successen uit. Zijn beste eindklassering was de achtste plaats in 2011.