Van Basten: "Hoop dat het even zo blijft"

Marco van Basten neemt het dit weekend met sc Heerenveen op tegen NEC. De oefenmeester ziet geen reden om zijn ploeg te wijzigen in vergelijking met vorige week.

Yassine el Ghanassy krijgt daardoor opnieuw de voorkeur boven Rajiv van la Parra. "Yassine heeft zijn kans gepakt en dan is het logisch dat je hem laat staan", vertelt Van Basten voorafgaand aan het duel. De aanvaller was vorige week tegen PSV (2-1 winst) belangrijk met een assist en een doelount. 

"Hij heeft in Engeland geen minuut gespeeld. Hij mist ritme en kan het nog geen negentig minuten volhouden. Daarom bekijken we per week of en hoe we hem gebruiken. Tegen PSV was Yassine in ieder geval belangrijk. Hij kan goed voetballen, maar moet nog stappen maken als hij de rol wil vervullen die wij van hem verwachten."

Na een dramatisch begin van de competitie lijkt Heerenveen zich te hebben herpakt. Drie achtereenvolgende overwinningen volgden. "Je verlegt je grenzen en kijkt weer naar boven. Maar het is natuurlijk ook zo dat we geen Barcelona zijn dat wekelijks een constant hoog niveau kan halen."

De trainer wil tegen NEC opnieuw drie punten veroveren. "Overwinningen op topploegen als Twente en PSV zorgen voor een goed gevoel, maar de wedstrijden tegen NAC en NEC zijn eigenlijk belangrijker, omdat dat directe concurrenten zijn. Het zat ons de afgelopen weken niet tegen. Ik hoop dat dat nog even zo blijft."