Wintersportbus uitgebrand

Een bus met Nederlandse wintersporters is zaterdagnacht op de snelweg van Salzburg naar München uitgebrand. Dat bevestigt directeur Joost Romeijn van reisorganisatie Sunweb zondagmiddag. De zestig passagiers raakten niet gewond en zijn inmiddels allemaal veilig terug in Nederland.

De dubbeldeksbus was op de terugweg van Val Gardena in de Italiaanse Dolomieten naar Nederland. De 39-jarige chauffeur zag in zijn spiegel een vlam en bracht de bus langs de kant van de A8 tot stilstand. De passagiers werden door de ingeschakelde hulpdiensten naar een wegrestaurant gebracht, waar ze door andere bussen werden opgepikt.

Directeur Romeijn noemt het uitbranden van de bus 'heel vervelend', maar prijst de 'zeer adequate' hulpverlening. De meeste handbagage kon uit de bus worden meegenomen. De bagage die onder in de bus werd vervoerd is waarschijnlijk wel verloren gegaan.

De haast volledig uitgebrande bus is inmiddels geborgen, zo meldt de Duitse politie. Dat ging lastig, doordat de bus in verschillende stukken uiteen dreigde te vallen. De schade bedraagt volgens de politie ongeveer driehonderdduizend euro.