Button durft niet te voorspellen

Wie de seizoensopener in Australië wint durft Jenson Button niet te zeggen. Sterker nog de McLaren-coureur weet niet eens wat hij van zijn eigen auto moet verwachten. "Ik kan bijna niet geloven dat het alweer bijna zover is", aldus de kampioen van 2009.

"Het voelt nog maar als een week geleden dat ik in Brazilië op het podium stond en nu sta ik alweer mijn koffers in te pakken voor Australië! Maar ik heb een paar goede maanden achter de rug. Ik ben geen moment gestopt met trainen en werken, en voel me nu dan ook ontzettend fit en gefocust voor de start van het nieuwe seizoen."

Zelf won de Brit al driemaal de race Down Under: "Ik denk dat geen enkel team weet hoe de onderlinge krachtsverhoudingen op dit moment liggen. De wintertests zijn dit keer extreem moeilijk te interpreteren. Niet alleen doordat iedereen met verschillende brandstofhoeveelheden reed maar ook door de bandenslijtage. Het valt hierdoor niet te voorspellen wie de beste auto heeft in Australië, maar dat is natuurlijk ook 'part of the game'".