Hasselbaink begrijpt fans over Benítez

Een deel van de Chelsea-supporters is interim-trainer Rafael Benítez liever kwijt dan rijk. De Spanjaard kan niet rekenen op steun.

Benítez volgde dit seizoen de ontslagen Roberto Di Matteo op. De Italiaan was juist populair onder de aanhang van de Londenaren. Kort na de komst van Benítez werd duidelijk dat hij niet bepaald populair was. Spreekkoren waren te horen, spandoeken werden getoond.

Jimmy Floyd Hasselbaink (40) speelde tussen 2000 en 2004 namens The Blues en voelt zich verbonden met de club. Hij geeft de fans gelijk in hun kritiek op de oefenmeester. "Hij heeft het al vanaf het begin moeilijk, het enige dat hem kon helpen was goede resultaten boeken. Maar kijk je naar de uitslagen, dan zijn die niet goed."

"Daar zit het probleem, daar moet hij zich op focussen. Je kunt dan wel zeggen de fans hebben me nooit geaccepteerd, maar Benítez wist dit van tevoren. Hij kon het zien aankomen. Wil je de fans aan jouw kant krijgen, dan moet je resultaten boeken en dicht bij Manchester United en Manchester City blijven. Maar er zijn al teveel punten verloren gegaan."