Martin pakt eindzege in Algarve, Westra derde

Tony Martin van Omega-Pharma Quick-Step heeft zondag de Ronde van Algarve op zijn naam geschreven. De Duitser was in de afsluitende tijdrit de snelste. Lieuwe Westra van Vacansoleil eindigde op plek drie, na een vierde plaats in de tijdrit. Martins ploeggenoot Michael Kwiatkowski pakte zowel in de tijdrit als in het eindklassement het zilver.

De Fries kwam uiteindelijk een seconde tekort voor de tweede stek. "Voor het moment is dit een heel mooi resultaat", kijkt Westra tevreden terug. "Een derde plek op die zeer lastige aankomst en een mooi resultaat in een tijdrit met een haast ongenaakbare Martin die altijd zeer goed is en helemaal in deze periode." De Vacansoleil-renner finishte zaterdag in de derde etappe als nummer drie.

Westra's ploeggenoot Wout Poels maakte in Portugal zijn comeback, nadat hij vorig jaar in de Tour de France zijn milt en nier scheurde en drie ribben brak. Ook kneusde hij zijn longen. "Poels stemt ons tevreden", meldt ploegleider Hilaire van der Schueren, die de renner zaterdag een verdienstelijke veertiende plek zag noteren "En wat we deze dagen ook zagen is dat er een goed samenwerkende ploeg staat voor de klassiekers."