Verbeek blij met Van Gaal als bondscoach

Gertjan Verbeek moest Adam Maher vorige week afstaan aan Louis van Gaal. De trainer van AZ zag zijn sterspeler naar behoren presteren tegen Italië.

Volgens Verbeek stelt Maher zelden teleur in grote wedstrijden. "Adam is nu eenmaal een speler die graag zijn verantwoordelijkheid neemt. Dat vind ik te prijzen", citeert Voetbal International. "Het scheelde dat Andrea Pirlo geen slager is en ook zijn eigen wedstrijd wil spelen. Daar rendeert Adam goed bij. Zowel bij balbezit als bij balverlies heeft hij het goed gedaan."

De uitstekende prestatie van Maher is volgens Verbeek niet in de laatste plaats te danken aan het beleid van Louis van Gaal. De transparante aanpak van de ervaren bondscoach spreekt Verbeek aan. "Ik ben blij met Louis van Gaal als bondscoach."

"Hij is heel duidelijk in zijn commentaar; doet wat hij zegt en zorgt wel dat spelers niet verslappen. Hoewel AZ geen goed seizoen draait, is Adam niet uit beeld geraakt. Louis ziet ook dat hij goed presteert en meer minuten maakt dan Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart", besluit Verbeek.