Parkinson mag debuteren in volleybalselectie

Bondscoach van de volleybalmannen Edwin Benne heeft een debutant opgenomen in de voorlopige selectie voor het komende seizoen. Michaël Parkinson van het Belgische Noliko Maaseik behoort voor het eerst tot het nationale team, zo maakte volleybalbond Nevobo woensdag bekend.

Benne selecteerde ook Sjoerd Hoogendoorn, die na een jaar afwezigheid terugkeert. Tony Krolis viel buiten de boot vanwege een blessure aan zijn achillespees. Voor Nederland breekt een belangrijk jaar aan met een aantal grote toernooien. Het eerste meetmoment staat eind mei op het programma als Oranje gaat proberen kwalificatie voor het WK af te dwingen. Een week later gaat de prestigieuze World League van start. In september volgt als slagroom op de taart het EK.

De bondscoach heeft besloten weinig mutaties door te voeren. "De heren die hebben bijgedragen aan het succes van vorig jaar krijgen nu de mogelijkheid om op het hoogste niveau in actie te komen", zegt hij. "Dit programma is een waardige opvolging van een succesvol 2012 en geeft een grote uitdaging en kans om ons met een relatief jong team nog verder te bewijzen."