[NBA] Weer zege Miami, record LeBron James

Miami Heat heeft in de NBA met een record van LeBron James zijn zesde opeenvolgende overwinning geboekt. Portland Trail Blazers werd met 117-104 verslagen, mede door dertig punten van LeBron James. De forward werd daarmee de eerste speler uit de NBA-historie die zes wedstrijden op rij minimaal dertig punten scoorde en daarbij minimaal zestig procent van zijn schoten raak mikte.

Overigens werd LeBron James geen topscorer van het duel. Ploeggenoot Chris Bosh kwam tot 32 punten, terwijl Portland-guard Damian Lillard er 33 noteerde. Miami blijft door de zege aan kop in de Eastern Conference, met 35 overwinningen uit 49 duels.

Oklahoma City Thunder slikte een nederlaag bij Utah Jazz. De nummer twee van het westen verloor met 109-94. De 33 punten van Oklahoma-vedette Kevin Durant mochten niet baten. De zege van Utah was een echte teamprestatie. Liefst zes spelers eindigden in de dubbele punten. Van hen was Al Jefferson met 23 punten het schotvaardigst.

Voor Oklahoma was het de dertiende seizoensnederlaag. Daar staan 39 overwinningen tegenover. Alleen San Antonio Spurs kan met 41 zeges en twaalf verliespartijen betere rapportcijfers weerleggen.

Overige uitslagen
Toronto - Denver 109-108
Memphis - Sacramento 108-101
LA Lakers - Phoenix 91-85
Golden State - Houston 107-116


Weer zege Miami, record LeBron James (Foto: Novum)