[Premier League] Chelsea boekt ruime overwinning op Wigan

Chelsea heeft Wigan Athletic zaterdag op Stamford Bridge met 4-1 verslagen. Dankzij goals van Ramires en Eden Hazard leek de Champions League-winnaar na een klein uur een simpele overwinning bij te kunnen schrijven. Shaun Maloney maakte er vervolgens echter nog een interessant duel van, totdat Frank Lampard en Marko Marin tegen het einde van het duel de wedstrijd beslisten.

Arsenal sleepte op bezoek bij Sunderland een 1-0 overwinning uit het vuur. Santi Cazorla werd de matchwinner bij de Gunners, die na de openingstreffer nalieten het duel te beslissen. Nadat Theo Walcott de paal had geraakt kwam Arsenal na een inzet van Titus Bramble kort voor tijd goed weg.

Arsenal komt op 44 punten, vijf minder dan nummer drie Chelsea. De Blues gaan door de overwinning Tottenham Hotspur weer voorbij op de ranglijst. Manchester United en Manchester City, de nummer een en twee van de ranglijst, komen later dit weekeinde in actie.

Swansea City amuseerde zijn publiek met een 4-1 overwinning op Queens Park Rangers. Michu vond het twee keer en komt daardoor op vijftien competitiedoelpunten. Angel Rangel en Pablo zorgde voor een gehele Spaanse productie aan Swansea-zijde.

Nieuwbakken Nederlands international Jonathan de Guzman en Michel Vorm maakten de negentig minuten vol voor de nummer zeven van de ranglijst, Kemy Agustien speelde een klein halfuur. Urby Emanuelson kwam na ruim een uur het veld in bij Fulham, dat 0-0 gelijkspeelde bij Norwich City. Stoke City versloeg Reading met 2-1.