Juventus mengt zich in strijd om Balotelli

Mario Balotelli lijkt deze week de overstap te maken naar de Italiaanse Serie A. Zijn huidige werkgever Manchester City zou al besprekingen hebben gevoerd met AC Milan én Juventus over een mogelijke transfer van de spits.

De interesse van Milan was al een tijdje bekend, maar nu heeft ook Juventus zich in de strijd om de handtekening van Balotelli gemengd. De interesse van Juve kan opmerkelijk genoemd worden, aangezien de club eerder deze week ook al spits Nicolas Anelka verwelkomde. Daarnaast komt aanvaller Fernando Llorente in de zomer over van Athletic Bilbao.

De afkoopsom bedraagt vooralsnog een obstakel voor beide clubs. Volgens de BBC wil City minimaal 24 miljoen euro zien voor de spits, die in Manchester diverse malen in opspraak raakte. Eerder deze maand leek het zelfs al tot een breuk te komen toen Balotelli en City-coach Roberto Mancini met elkaar op de vuist gingen. Een dag later werd de Italiaanse spits toch weer in genade genomen.

Sinds 2010 staat Balotelli onder contract bij The Citizens. Daarvoor speelde hij in eigen land voor Lumezzane en Internazionale.