Bradley Cooper gevraagd voor Armstrong-film

Bradley Cooper is door J.J. Abrams gevraagd om Lance Armstrong te spelen in een biografische film over het leven van de Amerikaanse wielrenner. Dat zei de producent tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma Entertainment Tonight. Cooper heeft eerder al gezegd graag in de huid van de omstreden wielrenner te kruipen.

"Hij is zo fascinerend", omschreef de 38-jarige Cooper vorige week Armstrong tegenover de BBC. Cooper stuurde Abrams een mail dat hij de rol graag zou willen spelen, waarna de filmmaker toehapte.
"Hij was fantastisch in Silver Linings Playbook", zegt Abrams over Cooper. "Ik heb die film drie keer gezien." Cooper is in het komische drama te zien als labiele man die na een gedwongen opname weer bij zijn ouders moet wonen.

Abrams heeft de rechten gekocht van het boek Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong van de journalist Juliet Macur. Het boek verschijnt in juni. Armstrong heeft onlangs erkend doping te hebben gebruikt tijdens al zijn zeven Tourzeges.

Wanneer de film in productie moet gaan, is nog niet duidelijk. Abrams heeft zich als regisseur verbonden aan de nieuwe Star Wars-film. Vermoedelijk vraagt hij voor de Armstrong-film een andere regisseur.


Bradley Cooper gevraagd voor Armstrong-film (Foto: Novum)