[AO] Fransman Paire brengt Federer niet in verlegenheid

Roger Federer heeft zonder problemen de tweede ronde van de Australian Open bereikt. De 31-jarige Zwitser versloeg dinsdag in straight sets de Fransman Benoît Paire met 6-2, 6-4 en 6-1. De nummer twee van de plaatsingslijst treft in de volgende ronde de Rus Nikolay Davydenko of Dudi Sela uit Israël. Federer jaagt in Melbourne op zijn achttiende grandslamtitel. Zijn laatste van in totaal vier Australian Opentitels veroverde hij in 2010.

Juan Martin del Potro rekende ook af met een Fransman. De als zesde gerangschikte Argentijn gunde Adrian Mannarino slechts vijf games: 6-1, 6-2 en 6-2. De ruime zege was verrassend, omdat de balans na twee onderlinge duels nog in evenwicht was. Eenmalig grandslamwinnaar Del Potro stuit nu op de Duitser Benjamin Becker, die Aljaz Bedene uit Slovenië versloeg.

Toch was er nog voldoende Frans succes. Jo-Wilfried Tsonga (7), Richard Gasquet (9) en Gilles Simon bereikten allen de tweede ronde. Tsonga deed dat ten koste van landgenoot Michaël Llodra (6-4, 7-5 en 6-2), terwijl Gasquet en Simon afrekenden met respectievelijk de Spanjaard Albert Montañés en Filippo Volandri uit Italië. Ook de geplaatsten Marin Cilic (12) en Milos Raonic (13) overleefden de eerste ronde.