[NBA] Einde winst voor Bobcats

Op de valreep had Charlotte Bobcats maandagavond (plaatselijke tijd) toch nog reden tot juichen in 2012. De basketballers van de Bobcats maakten op bezoek bij Chicago Bulls een einde aan een reeks van 18 nederlagen in de NBA. Op oudejaarsavond zegevierden de bezoekers met 91-81 en dat betekende de eerste zege sinds 24 november.

Kemba Walker maakte 18 punten voor de Bobcats, Gerald Henderson 16. De 20 punten van Luol Deng waren voor Chicago Bulls niet genoeg om het oude jaar juichend uit te luiden. De beslissing viel in het laatste kwart, toen de Bobcats na een gelijke stand (65-65) ineens 10 punten op rij maakten. "We snakten naar een zege, hier hebben we keihard voor gevochten", jubelde Henderson.

Miami Heat knokte zich in de verlenging langs Orlando Magic: 112-110. LeBron James was de grote man bij de NBA-kampioen met 36 punten en 11 assists. Dwyane Wade (21 punten) zorgde in de laatste seconden van de verlenging voor de beslissing door de bal te onderscheppen en vervolgens zelf te scoren. Bij Orlando Magic had Nikola Vucevic een hoofdrol met 20 punten en liefst 29 rebounds, een clubrecord.

San Antonio Spurs boekte een simpele zege op Brooklyn Nets (104-73), Oklahoma City Thunder klopte Phoenix Suns met 114-96.