Taylor: "Uitbarsting kwam door griep"

Na afloop van de halve finale van het WK darts tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld vond er een vreemd incident plaats. Barney wilde zijn opponent feliciteren met zijn overwinning, maar Taylor beet flink van zich af. Hij trakteerde onze landgenoot vervolgens op "fuck off".

Volgens Taylor viel het allemaal wel mee wat hij Van Barneveld toebeet. "Het ging nergens om, we wilden die wedstrijd alleen allebei niet verliezen. Dan lopen de gemoederen soms hoog op."

"Na de pauze, toen ik net daarvoor twee wedstrijdpijlen had gemist, kwam Van Barneveld briljant terug. Dat heb ik hem ook na afloop verteld. Ik zei: 'Ik ben jouw grootste fan. We gaan onze relatie nu niet kapot maken om zoiets onbenulligs.' Dus voor mij is het nu klaar", aldus Taylor.

De vijftienvoudig wereldkampioen gaf toe dat hij het even flink benauwd had toen Van Barneveld van 5-1 terugkwam tot 5-4. "Het publiek ging achter hem staan. Zij wilden graag een tweede Michael van Gerwen - James Wade duel. En ik voelde me steeds beroerder. Ik had het koud, maar zweette me kapot en trilde over mijn hele lichaam."

"Met energiesnoepjes probeerde ik bij de les te blijven. Vandaag ga ik maar even langs de dokter voor antibiotica. En ik ga de hele dag in bed liggen. Dan hoop ik weer fit te zijn voor de finale", besloot Taylor.


De overdreven reactie van Taylor