Drukste jaar ooit voor Geldmuseum

Het Geldmuseum in Utrecht stevent af op meer dan 63.000 bezoekers. Daarmee wordt 2012 met de drukke kerstvakantie voor de boeg het drukste jaar ooit. Het museum spreekt van een bijzonder goed jaar.

De misdaadtentoonstelling Snel Geld, die wordt verlengd, was naast de Museumnacht eind oktober een van de grote trekkers. Ook Hollands Glorie, waarin penningen uit het archief van het Koninklijk Huis werden getoond, komt in aanmerking voor verlenging.

Het museum aan het Pandhof verwacht voor de jaarwisseling nog een man of tweeduizend te kunnen verwelkomen, onder meer belangstellenden voor een minimisdaadcursus en de vrek Scrooge. Volgend jaar, het jaar van driehonderd jaar Vrede van Utrecht, ontwikkelt het Geldmuseum met andere musea in de stad een educatieve route voor de jeugd.

Begin november bleek dat het Geldmuseum volgend jaar open kan blijven voor publiek. Het museum vond extra financiering bij De Nederlandsche Bank, de Koninklijke Nederlandse Munt en het ministerie van Financiën. Omdat het kabinet ongeveer de helft van de subsidie van een miljoen euro had geschrapt, leek het even of het museum volgend jaar zijn deuren zou moeten sluiten.