Spanjaard Isco wint prijs talentvolste speler Europa

Isco heeft de Golden Boy Award gewonnen. De 20-jarige middenvelder van Malaga bleef in de verkiezing voor de beste speler onder de 21 jaar Stephan El Shaarawy van AC Milan en Atletico Madrid-doelman Thibaut Courtois voor. Isco is de opvolger van de Duitser Mario Götze, die vorig jaar met de onderscheiding aan de haal ging.

Isco, Courtois en El Shaarawy waren de drie overgebleven kandidaten van een oorspronkelijke groep van 39, waartoe ook de Nederlanders Luc Castaignos, Jürgen Locadia, Ola John en Bruno Martins Indi behoorden. Uiteindelijke winnaar Isco verruilde vorig jaar zomer Valencia voor Malaga en kwam tot dusver tot 48 competitieoptreden en acht goals voor de Spaanse club.

De Golden Boy wordt sinds 2003 door de Italiaanse krant Tuttosport uitgereikt aan de beste speler in Europa onder 21 jaar. Sportjournalisten van een aantal deelnemende media bepalen de uiteindelijke winnaar. Rafael van der Vaart won de eerste editie van de prijs. Hij blijft de enige Nederlander op de erelijst. Andere winnaars zijn onder meer Wayne Rooney, Lionel Messi en Mario Balotelli.