[Premier League] Stam verliest met Wigan van Arsenal

Ronnie Stam heeft zaterdagmiddag in de Premier League met Wigan Athletic niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Arsenal. De 28-jarige Nederlander verloor met zijn club de thuiswedstrijd met 0-1. Gunner Mikel Arteta tekende na een uur spelen uit een strafschop voor de winnende goal.

Stam mocht voor de zesde keer dit seizoen in de basis beginnen, maar net als de laatste weken ging dat niet met een goed resultaat gepaard. Wigan pakte uit de laatste vijf wedstrijden slechts een punt.

Tegen Arsenal had de ploeg van Roberto Martinez zeker geen nederlaag verdiend. In een wedstrijd met weinig kansen was het veelzeggend dat de enige goal uit een stafschop tot stand kwam. Arteta stuurde doelman Ali Al-Habsi naar de verkeerde hoek, nadat Theo Walcott door Jean Beausejour naar de grond was gewerkt. In de slotfase claimde de thuisploeg vanwege vermeend hands nog tweemaal een strafschop.

Door de derde competitiezege op rij passeerde Arsenal stadgenoten Chelsea en Tottenham Hotspur om op de derde plaats terecht te komen. Wigan is na een goede competitiestart teruggevallen en neemt met de achttiende stek een degradatieplaats in.