'Nieuwe mummiefilm is geen remake'

Len Wiseman verzekert ons dat zijn nieuwe project geen remake wordt van een oude mummiefilm, maar een nieuwe film vanuit een andere invalshoek. Dat heeft de regisseur gezegd in een interview met MovieWeb.

Wiseman heeft eerder een remake van Total Recall geregisseerd. Op de vraag of zijn houding tegenover remakes is veranderd sinds het maken van die film, antwoordt hij: "The Mummy wordt een heel andere film en heeft niets te maken met de Brendan Fraser films. De nieuwe film behandelt het verhaal vanuit een modern oogpunt. Het is horror. Het is episch. Wat zou er gebeuren als er vandaag de dag een mummie wordt gevonden? Het is fascinerend."

"Toen ik dacht aan een mummiefilm, dacht ik aan het oude Egypte en heel veel zand", vervolgt Wiseman zijn verhaal, "en toen ik hoorde wat ze in gedachten hadden voor de nieuwe film, viel ik steil achterover. Het was schokkend."

De eerste mummiefilm, The Mummy, dateert uit 1932 en werd geregisseerd door Karl Freund. Verser in het geheugen liggen de drie films van Brendan Fraser, waarvan de laatste, The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, werd uitgebracht in 2008.

Het is overigens nog onbekend hoe lang we moeten wachten op een moderne vertelling van The Mummy. Wiseman liet in het interview ook weten dat hij niet zeker is of The Mummy zijn volgende film wordt, of dat hij eerst aan de slag gaat met een ander project.