'Ajax geïnteresseerd in Belg van MVV'

Leroy Labylle staat in de belangstelling van tal van clubs uit de Eredivisie. Ook Ajax zat al op de tribune voor de 21-jarige middenvelder van MVV. AZ, FC Utrecht, sc Heerenveen, Heracles Almelo, VVV-Venlo en Roda JC schijnen ook belangstelling te hebben Labylle, die ook als linksback uit de voeten kan.

"Over de interesse van Ajax heb ik wat gehoord, maar dat is nu niet concreet", zei Labylle tegen Voetbal International"Met een paar andere clubs is wel al wat contact geweest", erkent Labylle. "Voorlopig geef ik nog alles voor MVV, maar ik ben blij met de belangstelling. Want ik wil zo snel mogelijk naar de Eredivisie. Toen ik hier tekende zei ik al dat ik snel een stap hogerop wilde maken. Wat mij betreft gebeurt dat in de winterstop."

Trainer René Trost is van mening dat Labylle klaar is voor de volgende stap in zijn loopbaan. "Heel veel clubs hebben liggen slapen, vorig jaar hadden ze hem gratis kunnen ophalen. Ik kan me voorstellen dat ze nu voor hem in de rij staan. Hij kan zo mee in de Eredivisie."

Labylle is bezig aan zijn eerste jaar in de Jupiler League. In januari werd hij door MVV transfervrij overgenomen van Standard Luik.