Napoli riskeert puntenaftrek door omkoopincident

Napoli kan een tikje oplopen in de strijd om de Italiaanse landstitel. De club uit Napels riskeert een aftrek van twee punten voor een matchfixingincident van drie seizoenen geleden. Voormalig Napoli-doelman Matteo Gianello verklaarde maandag tegen de Italiaanse voetbalbond dat hij een wedstrijd tegen Sampdoria heeft proberen te beïnvloeden.

Sampdoria had destijds aan een overwinning genoeg in de laatste speelronde om zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. De ploeg uit Genua slaagde daar in door een 1-0 zege. Napoli, dat momenteel op de derde plek in de Serie A staat met een achterstand van vijf punten op koploper Juventus, ontkent op de hoogte te zijn geweest.

Ook Napoli-aanvoerder Paolo Cannavaro en collega-verdediger Gianluca Grava werden maandag gehoord. Volgens Gianello probeerde hij de twee voor zijn karretje te spannen maar weigerden beiden mee te doen. De verdedigers verklaarden echter van niets te weten. Gianello wordt waarschijnlijk voor zestien maanden geschorst.

Aan het begin van dit seizoen werden al vier clubs bestraft vanwege betrokkenheid bij omkoping. Siena kreeg zes punten in mindering, Atalanta twee en Sampdoria en Torino elk één. Juventus-coach Antonio Conte keerde zondag terug van een schorsing van vier maanden. Hij zou in zijn tijd bij Siena op de hoogte zijn geweest van matchfixing.