[Premier League] Uitslag West Ham - Chelsea

Rafa Benítez kent een rampzalig begin als trainer van Chelsea. Na twee doelpuntloze remises op eigen veld werd zaterdagmiddag met 3-1 verloren bij stadsgenoot West Ham United. Juan Mata schoot Chelsea nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft stelden Carlton Cole, Mohamed Diame en Modibo Maïga orde op zaken.

Chelsea had de afgelopen wedstrijden moeite met scoren, maar na dertien minuten doorbrak Mata de impasse. Na een vlotlopende aanval rondde de Spanjaard op aangeven van landgenoot Fernando Torres koelbloedig af. Chelsea was op dat moment al 324 minuten zonder doelpunt.

Mata had vijf minuten voor rust de score moeten verdubbelen. Wederom werd hij na een goede combinatie in het strafschopgebied vrijgespeeld, maar ditmaal vond hij doelman Jussi Jääskeläinen op zijn weg. Ook de rebound leverde niets op.

Na rust kantelde de wedstrijd volledig. Thuisploeg West Ham, dat de gehele eerste helft vrijwel niets had gecreëerd, drukte de bezoekers terug met opportunistisch spel. Nadat Chelsea al een aantal keer was ontsnapt, viel de verdiende gelijkmaker. Cole klopte na zeventien minuten bewaker Branislav Ivanovic en werkte met het hoofd de 1-1 binnen.

Vrijwel meteen was Chelsea dicht bij een nieuwe voorsprong. Torres miste een kans en Mata mikte een vrije trap op de paal. De opleving bleek van korte duur, want al snel nam West Ham weer het heft in handen. Het leidde tot een verdiende zege. Eerst schoot Diame de 2-1 binnen, waarna Maïga het leed voor de stadsgenoot nog groter maakte.

Door de zege lijkt Chelsea afgehaakt in de strijd om de titel. Het gat met koploper Manchester United is opgelopen tot tien verliespunten. West Ham steeg door de zege naar de zevende stek. Het verschil met Chelsea bedraagt nog maar vier punten.