Kluivert opteert voor Siem de Jong in de spits

Als Patrick Kluivert trainer van Ajax was, zou hij in de topper tegen PSV met Siem de Jong in de spits starten. Dat zei de assistent-bondscoach vrijdag in Amsterdam bij de start van de kaartverkoop voor de Europa League-finale, die volgend jaar in de Arena wordt gespeeld. "Siem is de laatste tijd goed bezig", weet Kluivert die gelijk ook een slag om de arm houdt. "Maar Frank ziet ze elke dag, die kan het beste beoordelen wie er moet spelen."

Volgens de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal gaan beide ploegen voor de winst. "Beide teams hebben de punten nodig. Zeker Ajax. Als je weet dat een ploeg een paar tikjes heeft gehad weet je dat dat gaat doorsijpelen. Als je dan druk gaat zetten op de tegenstander kan dat goed uitpakken."

Op de vraag hoe de 'jonkies' van Ajax Van Bommel en Strootman af moeten stoppen, heeft Kluivert wel een antwoord. "Je moet niet kijken naar je tegenstander maar gewoon je eigen spel spelen. Zorgen dat de tegenstander naar jou kijkt. Dan hoeven de 'jonkies' niet achter van Bommel en Strootman aan te lopen maar is het andersom."

Ajax, is al lang op zoek naar een echte opvolger voor Kluivert. Daar is de huidige trainer van de beloften van Twente stiekem best trots op. "Dat is zonde. En heel erg jammer dat dat nog niet gelukt is. Maar wel een teken dat ik iets goeds heb gedaan voor de club."