Bruhl speelt rol in WikiLeaks-film

Acteur Daniel Brühl (Good Bye Lenin!, Inglorious Basterds) gaat een rol spelen in een film over WikiLeaks. De nog titelloze film wordt uitgegeven door DreamWorks en geregisseerd door Bill Condon.

Brühl vervangt acteur James McAvoy die wegens verplichtingen voor de X-Men-film Days Of The Future Past geen tijd meer had voor de Wiki-film. De rol die hij gaat invullen is die van de Duitse activist Daniel Domscheit-Berg, de rechter hand van Assagne. Hoewel eerder werd gedacht dat hij een cruciale rol in het WikiLeaks-netwerk was als woordvoerder van de organisatie, is hij later gebroken van Assagne en schreef een boek over zijn ervaringen.

Productiehuis DreamWorks heeft de rechten van zijn boek met de titel Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World’s Most Dangerous Website . Zij hebben verder ook de rechten gekocht van het Wiki-boek WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War On Secrecy, geschreven door David Leigh en Luke Harding.

Eerder is bekendgemaakt dat Benedict Cumberbatch de rol van WikiLeaks-oprichter Julian Assagne speelt. Het scenario van de nog titelloze film is geschreven door Josh Singer en wordt geregisseerd door Bill Condon. Er is nog geen verschijningsdatum vrijgegeven.