Susan Sarandon gelooft in ware liefde

Susan Sarandon heeft er al een paar relaties op ziiten, de actrice gelooft nog altijd in de liefde. "Ik denk zeker dat ware liefde bestaat, maar niet per se alleen tussen man en vrouw", zegt de 66-jarige Amerikaanse voor de camera van Novum Nieuws. "Je leven is niet alleen van jou, je bent verbonden met anderen."

Sarandon is te zien in de sciencefictionfilm Cloud Atlas, die is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Mitchell. Het boek werd onverfilmbaar geacht, omdat het een complexe verhaalstructuur kent. "Als je gaat kijken met het idee dat je alles wilt begrijpen dan raak je ontzettend verward", aldus Sarandon.

De actrice heeft een tip hoe je de film het beste kunt kijken. "Je moet het gewoon over je heen laten komen, zoals het leven. Dan pas kun je worden geraakt."

Dat is ook de manier waarop Sarandon in het leven staat. "Ik geloof ontzettend in het lot en in toeval", begint de actrice. "Ik denk dat je in het leven moet proberen om zo wakker mogelijk te zijn, zodat je openstaat voor mensen of momenten tot wie je aangetrokken bent. Dan moet je van je geplande pad af kunnen gaan en je laten leiden."

Sarandon werkt veel. Zo werkt ze momenteel aan tien nieuwe speelfilms. Haar filmrollen kiest de actrice op dezelfde manier uit. "Als ik werk, is dat vaak doordat de thema's van een film me raken. Ik denk dat je mensen of minnaars op dezelfde manier aantrekt."

In Cloud Atlas heeft de actrice vier rollen. Ze is onder andere te zien als oudste van een futuristische stam die wordt bedreigd door kannibalen en als een Indiase man. De film met Tom Hanks en Halle Berry in de hoofdrollen draait vanaf donderdag in de bioscoop.


Susan Sarandon gelooft in ware liefde (Foto: Novum)