Kleinzoon moet oma afslachten

De politie van Taufkirchen heeft een 18-jarige jongen uit de Oostenrijkse plaats opgepakt. De jonge knaap heeft zijn oma met een bijl in mootjes gehakt. Naar eigen verklaring zou zijn opa hem daar de opdracht toe hebben gegeven.

Onlangs werd het dorp opgeschrikt door de brute moord op een bejaarde vrouw. Hoewel het leek alsof inbrekers hiervoor verantwoordelijk waren, ontdekte de politie al snel dat een bekende van de familie de dader moest zijn. Zo was de vrouw eerst vermoord, waarna de deur werd ingetrapt.

Ook trof de politie bloed aan op de bromfietshelm van het ventje. Toen bij hem de duimschroeven werden aangedraaid, sloeg hij door. Hij bekende zijn grootmoeder om het leven te hebben gebracht.

De jonge Oostenrijker aanbidt zijn opa. Toen de ouwe baas hem herhaaldelijk vroeg zijn echtgenote om zeep te helpen, hoefde hij niet lang na te deken. Om zijn grootvader een alibi te verschaffen, sloeg hij toe toen de 72-jarige man een festival bezocht. De beste man ontkent echter betrokken te zijn bij de moord op zijn vrouw.