Opdrachtgevers Facebookmoord ook in hoger beroep

Ook de twee opdrachtgevers van de Facebookmoord op de 15-jarige Winsie Hau gaan in hoger beroep. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Arnhem dinsdag weten.

Justitie kondigde maandag aan in hoger beroep te gaan omdat de verdachten volgens het jeugdstrafrecht zijn veroordeeld. Het OM vindt dat ze moeten worden veroordeeld volgens het volwassenenstrafrecht.

De nu 18-jarige maar destijds minderjarige Wesley C. uit Rotterdam en de nu 16-jarige Polly W. uit Arnhem kregen ieder twee jaar jeugddetentie en drie jaar jeugd-tbs opgelegd. Justitie had vijf jaar cel en tbs geëist. Het slachtoffer was de voormalige hartsvriendin van Polly.

Winsie zou op Facebook hebben geroddeld over Polly. Daarop haalden de twee de nu 15-jarige Jinhua K. over Winsie te vermoorden. Winsies vader raakte bij de aanval gewond.

Jinhua K. werd in september al veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor zijn aandeel in de moord. Dat is de maximumstraf die kon worden opgelegd. In die zaak volgt geen hoger beroep.