[Premier League] Duel tussen Chelsea en Man. City onbeslist

De topper zondag in de Premier League tussen Chelsea en Manchester City heeft geen winnaar opgeleverd. Op Stamford Bridge, met coach Rafa Benitez voor het eerst op de bank voor de Blues, eindigde het duel in 0-0. Manchester City, dat woensdag werd uitgeschakeld in de Champions League, verzuimde daarmee de koppositie van stadgenoot United over te nemen en staat tweede. Chelsea bezet plaats vier met vijf punten minder dan koploper Manchester United.

In de Londense derby heeft Tottenham Hotspur met 3-1 gewonnen van West Ham United. Op White Hart Lane, waar oud-Ajacied Thomas Vermaelen voor de thuisploeg de hele wedstrijd speelde, zette Jermain Defoe, Gareth Bale en opnieuw Defoe de Spurs op een comfortabele voorsprong. In de slotfase deed Andy Carroll nog iets terug voor de bezoekers.

Tottenham Hotspur en West Ham United bezetten nu respectievelijk de zevende en achtste positie in de competitie.

Swansea City heeft zondag Liverpool op een gelijkspel gehouden. Na negentig minuten stond er een 0-0 uitslag op het scorebord. De Nederlander Jonathan de Guzman begon bij Swansea City in de basis en werd vlak voor het einde gewisseld voor landgenoot Kemy Agustien. Dwight Tiendalli bleef de gehele wedstrijd op de bank. Bij Liverpool speelde oud-Ajacied Luis Suarez de gehele wedstrijd.

Swansea City, waar keeper Michel Vorm nog altijd ontbreekt vanwege een blessure, staat nu negende op de ranglijst. Twee plaatsen hoger dan Liverpool.

Southampton heeft zondag thuis met 2-0 gewonnen van Newcastle United en klimt daardoor uit de degradatiezone. In Zuid-Engeland, waar de Nederlander Jos Hooiveld in de slotminuut voor de thuisploeg inviel, scoorden Adam Lallana en Gastón Ramírez.

Bij Newcastle United, dat ondanks het verlies de veertiende plaats behoudt, stonden keeper Tim Krul en Vurnon Anita in de basis. De oud-Ajacied werd halverwege de tweede helft gewisseld.

Duel tussen Chelsea en Manchester City onbeslist (Foto: Novum)