De Jong: "Hebben verdiend gewonnen"

Ajax won zondagmiddag ternauwernood van Roda JC. De ploeg van Ruud Brood stond tien minuten voor tijd nog met 1-0 voor. Door goals van Christian Eriksen en invaller Lasse Schöne in de laatste tien minuten won Ajax uiteindelijk nog met 2-1.

Aanvoerder Siem de Jong was na afloop vooral opgelucht. "We creëerden vandaag veel kansen, maar we hadden steeds pech", zei de aanvaller tegenover Eredivisie Live. "Gelukkig scoren we nog op het einde."

Ajax was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kreeg de bal er maar niet in. De Jong vond het in ieder geval positief dat er veel werd gecreëerd. "We creëerden in ieder geval meer dan de laatste tijd. We waren dreigend en hadden steeds genoeg mensen voor de goal. We speelden vandaag verder naar voren. Dat resulteerde op het einde in twee goals."

Die doelpunten vielen pas laat. "Ik heb wel een paar keer naar de klok gekeken nog. Gelukkig vielen ze nog. De 2-1 was een frommelgoal, maar een beetje geluk mag ook wel een keer. Al met al denk ik dat we verdiend hebben gewonnen. We hebben er wel hard voor moeten vechten want Roda heeft het ons heel moeilijk gemaakt."