[NBA] Lakers winnen bij Mavericks eerste uitduel

Los Angeles Lakers heeft in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. Na vier mislukte duels op verplaatsing werd bij Dallas Mavericks eindelijk op vreemde bodem succes geboekt. Het gebeurde met overtuigende cijfers: 115-89.

De Lakers hadden drie topscorers in huis. Metta World Peace, Kobe Bryant en Antawn Jamison kwamen allen tot negentien punten. Opvallend genoeg ondernam Bryant, de topscorer van de NBA, pas zijn eerste schotpoging toen zijn ploeg al 36 punten gescoord had. Met de zege voorkwamen de Lakers de slechtste competitiestart op vreemde bodem in bijna twintig jaar.

Miami Heat boekte zijn vierde overwinning op rij. In eigen stadion werd Cleveland Cavaliers nipt geklopt: 110-108. De titelhouder keek iets minder dan twee minuten voor tijd nog tegen een achterstand van zeven punten aan. Na een pass van LeBron James zette Ray Allen de koploper van de Eastern Conference achttien seconden voor tijd op voorsprong.

LeBron James werd met dertig punten topscorer voor Miami, dat al zijn zes thuisduels dit seizoen won. Ploeggenoot Chris Bosh kwam tot 23 punten.

Washington Wizards verloor ook zijn elfde duel. De hekkensluiter van de Eastern Conference was in eigen huis kansrijk tegen Charlotte Bobcats, maar moest na verlenging toch het hoofd buigen: 106-108.