GTA verhuist nog niet naar Amsterdam

De actiegamereeks Grand Theft Auto zal niet snel verhuizen naar Amsterdam. Volgens topman Dan Houser van Rockstar Games is de essentie van de populaire serie heel erg verbonden met de Verenigde Staten. Tegenover gamewebsite Insidegamer liet Houser weten dat hij wel heeft nagedacht over Amsterdam als setting voor de actiereeks.

Amsterdam duikt niet vaak op in computerspellen. In de jaren negentig waren er wel Nederlandse producties, waaronder het schietspel Amsterdoom en de racegame A2 Racer die zich deels in de hoofdstad afspeelden. Enkele jaren geleden zou The Getaway 3 voor de Playstation 3 Amsterdam als setting bevatten, maar die game is door Sony in de ijskast gelegd.

Rockstar Games werkt op dit moment aan Grand Theft Auto 5. Het spel krijgt een wereld die groter is dan de gecombineerde werelden van de laatste GTA-delen tezamen. "We gaan niet voor een coole game. Wij leggen de lat hoger en gaan voor een ongelofelijke game", stelt Houser in het interview. De speelwereld van de nieuwe Grand Theft Auto is gebaseerd op Los Angeles en een groot deel van Californië.

Grand Theft Auto 5 moet in de lente in de winkels liggen.


GTA verhuist nog niet naar Amsterdam (Foto: Novum)