[Serie A] AS Roma haalt uit tegen Palermo

AS Roma heeft zondagavond een ruime zege geboekt op Palermo. In Rome won de thuisploeg met 4-1. Francesco Totti, Daniel Pablo Osvaldo, Erik Manuel Lamela en Mattia Destro scoorden voor de Romeinen. Josip Ilicic deed bij een 4-0 achtersand iets terug voor de Sicilaanse bezoekers.

Totti en Osvaldo brachten Roma, waar Maarten Stekelenburg ontbrak, al voor rust op voorsprong. Pas halverwege de tweede helft was het Lamela die de voorsprong vergrootte.

Destro speelde in de slotfase een opvallende rol. Hij viel vlak na de 3-0 in voor Totti, kreeg vlak daarna geel en scoorde vervolgens de 4-0. Bij het vieren van zijn treffer trok hij zijn shirt uit en moest hij met zijn tweede gele kaart inrukken. Met elf tegen tien scoorde Palermo de eretreffer.

Roma klimt door de zege naar de zesde plaats in de Serie A. Met zeventien punten is het gat naar stadsgenoot Lazio, dat een plek hoger staat, nog slechts twee punten. Koploper Juventus staat op 28. Palermo staat na elf speelrondes in de gevarenzone. Met acht punten staat de ploeg achttiende van de twintig ploegen.