Bony: pas bij winst op Twente echt titelkandidaat

Wilfried Bony vindt dat als Vitesse op 11 november ook bij koploper FC Twente wint, de ploeg als favoriet voor de titel beschouwd kan worden. "Dan zijn wij zeker een kandidaat", vertelde de spits zaterdag tegen Novum Nieuws, nadat hij met twee goals Vitesse aan een 0-2 zege bij Ajax had geholpen.

Na de knappe zege in de Arena bleef de Ivoriaanse spits nog met beide benen op de grond. Bony antwoordde diplomatiek op de vraag of Vitesse een serieuze kanshebber voor de titel is. "Dat weet ik niet. Wij proberen bij de eerste vier of vijf op de ranglijst te eindigen. Dat is ons doel."

Een zege op Twente zal de status van Vitesse echter doen veranderen, stelt Bony. "Het gaat zwaar worden voor ons. Twente is een grote club. Maar thuis moeten wij winnen. Een zege zal ons veel vertrouwen geven." Vitesse staat momenteel derde, met drie punten minder dan PSV.

De kans dat Bony een kampioenschap met Vitesse kan vieren, lijkt klein. De veertienvoudig international benadrukte al diverse keren in de winterstop te willen vertrekken. Afgelopen zomer liep de interesse van Aston Villa nog op niets uit. Bony, die begin vorig jaar overkwam van Sparta Praag, is met twaalf goals topscorer van de Eredivisie.