Nijhuis blijft achter kaarten staan

Scheidsrechter Bas Nijhuis stuurde Niklas Moisander met twee gele kaarten weg tijdens de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De arbiter staat nog steeds achter die beslissing. De spelers en staf van Ajax vonden de tweede gele kaart van de Fin na een overtreding op Graziano Pellè te zwaar bestraft.

"Ik snap dat dit overkomt als een heel lichte overtreding. Maar de tv-beelden bevestigen wat ik in de wedstrijd zag", zei Nijhuis in De Telegraaf"Pellè draait weg. Moisander pakt hem vast. Ik dacht ook direct: hier geef ik geel voor. Dat had er niks mee te maken dat er direct veel Feyenoorders om me heen stonden en dat de fans tekeer gingen."

Moisander vond zelf de eerste gele kaart na een kwartier spelen ook niet terecht. "Moisander raakt inderdaad de bal en van een gestrekt been is geen sprake, maar ik vind dat hij er veel te hard ingaat op Jordy Clasie. Daarbij loopt hij het risico hem te blesseren. Ik sta achter die gele kaart. Het is onzin dat ik die alleen maar gaf, omdat het publiek dat wilde", aldus Nijhuis