Braziliaanse man bezoekt eigen begrafenis

De meeste gamers zouden ervan uit hun dak gaan, een dode die nog blijkt te leven. Eindelijk, de zombie-apocalyps! Maar één Braziliaanse familie kreeg de schrik van hun leven toen hun dode geliefde plots springlevend bleek.

De familie van autowasser Gilberto Araujo had al vier maanden niet met hem gesproken. Toen ze wat nieuws over hem kregen, was dat geen goed nieuws. Ze hoorden dat er een vermoorde autowasser in het mortuarium lag, en broer Jose Marcos Araujo bevestigde de vermoedens: hij identificeerde het lijk als dat van Gilberto.

Toch enigszins blij dat de verloren zoon terug was, brachten ze het lijk naar het ouderlijk huis in Alagoinhas. Daar begonnen ze de voorbereidingen voor de begrafenis. Tijdens de wake liep er echter een ongenode maar zeer welkome gast binnen: Gilberto in levende lijve.

Gilberto rakelt het verhaal van hoe hij er op straat achterkwam nog eens op: "Een vriend vertelde me dat er een kist was en dat ik erin lag. Dus zei ik hem: 'Maar ik leef, knijp me maar!'" Een telefoontje naar een andere vriend die wel op de wake was uitgenodigd, werd door de rouwenden afgedaan als een hoax. Daarop besloot Gilberto zelf maar eens langs te gaan, tot grote vreugde van zijn moeke: "Welke moeder zou niet [heel blij] zijn, als haar verteld is dat haar zoon dood is, en ze hem dan levend ziet?"

De politie heeft ondertussen uitgevonden dat het lichaam aan ene Genivaldo Silva Gama toebehoorde. De verwisseling was volgens de rechercheur Roberto Lima begrijpelijk: "Beide mannen leken heel sterk op elkaar, en werkten als autowassers."