Sky-renners moeten dopingclausule tekenen

De wielerploeg Sky heeft in haar strijd tegen dopinggebruik de renners verplicht een clausule te tekenen. Via deze clausule moeten de renners op straffe van ontslag zweren nooit doping te hebben gebruikt.

De ploeg van Tourwinnaar Bradley Wiggins en Chris Froome gaf een verklaring voor het besluit uit. "De komende weken moet elke coureur en begeleider een verklaring ondertekenen waarin ze bevestigen dat ze nooit betrokken zijn geweest bij dopingpraktijken. Indien iemand niet tekent, dan moet hij de ploeg verlaten. Dat geldt ook voor de mensen die tekenen, maar vervolgens blijken te hebben gelogen."

Aanleiding voor dit besluit is de zaak die tegen Lance Armstrong loopt. Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA heeft ruim 1.000 pagina's bewijs tegen de Amerikaan en zijn voormalige ploegen verzameld. Sky: "Net als iedereen zijn we verbijsterd door de onthullingen van een systematisch dopingsysteem in het wielrennen. Daarom hebben we deze stappen genomen om te onderstrepen dat we een schoon team willen zijn."