Mallya wordt gezocht in India

Force India-teambaas Vijay Mallya zal zich voorlopig niet in zijn thuisland India laten zien. De reden hiervoor is dat tegen hem een arrestatiebevel loopt vanwege financiële problemen bij zijn luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines.

Kingfisher zit diep in de schulden en werknemers, leveranciers en luchthavens hebben nog veel geld tegoed van het bedrijf. Op de meeste luchthavens mag de luchtvaartmaatschappij alleen nog maar vliegen als er direct afgerekend wordt. In één geval werd er een cheques van twee miljoen dollar uitgeschreven, maar deze kon niet verzilverd worden, waarna Kingfisher (KFA) voor de rechter in Hyderabad is gedaagd.

Het bedrijf kwam afgelopen vrijdag niet bij de rechtszaak opdagen, waarna er arrestatiebevelen zijn uitgevaardigd. Dit heeft de rechtbank laten weten. "Omdat zij niet voor het gerecht zijn verschenen heeft de rechtbank NBW's (non-bailable warrants, bevelen die niet geldelijk geschikt kunnen worden, red.) uitgevaardigd tegen Kingfisher Airlines, Vijay Mallya en vier andere KFA-bestuurders."

Het is dan ook nog onduidelijk welke gevolgen dit arrestatiebevel voor de aanwezigheid van Mallya heeft tijdens de Grand Prix van India die later deze maand op het programma staat.